Review: Espressor cafea KRUPS Evidence Eco

Povestea mea în ceea ce privește consumul regulat de cafea a început în urmă cu 2-3 ani. Când eram în liceu cred că beam maxim 2 cafele pe săptămână, exceptând zilele în care mai gustam din cafeluța mamei înainte de a pleca la școală. Chiar dacă primele mele joburi au avut legătură cu lumea presei, atunci eram la vârsta în care aveam suficientă energie în corp, în așa fel încât să nu am neapărat nevoie de un boost înainte de a ajunge în redacție. Mai târziu, atunci când am schimbat macazul, mi-am dat seama că pentru a crea povești frumoase ai nevoie de propriile surse de inspirație. Pe mine mă inspiră oamenii cu trăirile lor, mă inspiră toamna sau sărbătorile de iarnă, mă inspiră romanele pe care nu le citesc, ci le devorez și mă inspiră cafeaua.


Înainte de a-ți spune părerea mea sinceră despre espressorul de cafea de la Krups, trebuie să menționez că eu prefer cafeluța dulce și aromată, ceea ce înseamnă că variantele, precum latte macchiato sau cappuccino mi se potrivesc perfect. Te-ai prins! Nu consum această licoare delicioasă pentru a mă energiza, ci pentru a-mi oferi un mic moment de răsfăț. Nu îmi doresc să mint în acest articol, deci trebuie să recunosc și faptul că se întâmplă adesea să beau și 2 – 3 cafeluțe într-o singură zi.


Lucram în corporație când am început să consum în fiecare dimineață cafea. Mirosea prea bine atunci când ajungeam la birou și, sincer îți spun, nu mă puteam abține. Aveam acolo un aparat de cafea cu boabe care ne stătea la dispoziție toată ziua în mod gratuit. Era pentru prima dată când beneficiam de un astfel de tratament la locul de muncă… îți dai seama că m-am bucurat la maximă intensitate de această experiență. A fost dragoste la prima ceașcă și asta m-a făcut să îmi doresc un espressor propriu și personal. Pentru început, am achiziționat aparat de cafea cu capsule de la Krups. Nu mai știu exact cum se numește modelul, dar oamenii îl știu și ca pe un aparat de cafea Dolce Gusto. Capsulele de Flat White și Cortado sunt preferatele mele și spun că „sunt” pentru că îmi mai fac uneori cafeluța cu ajutorul capsulelor.

Cred că a trecut mai bine de o lună de când am achiziționat noul aparat de cafea, mă refer la Espressorul de la Krups Evidence Eco, iar pentru mine este cel mai bun espressor. Am plătit 2400 lei pentru el și, în mod evident, l-am adus acasă cu ajutorul unui card de cumpărături. Există variante mult mai scumpe, dar și variante mai ieftine. Eu m-am orientat către acest model deoarece are fix opțiunile care mă interesează: latte macchiato, cafe latte, cappuccino, dar și cafea lungă, espresso și ristretto. În plus, e potrivit și pentru ceai, având opțiunea de apă caldă. Foarte interesant este și faptul că pot face două cafele în același timp, ceea ce este ideal pentru zilele de weekend, atunci când eu și Răzvan avem același program. Apropo, eu folosesc cafea de la Doncafe Espresso cremoso și cred că este cea mai bună cafea boabe.



Aparatul e foarte intuitiv, deci se poate folosi cu ușurință, dar trebuie să știi că îți va cere să îi faci clătire după fiecare cafea pe bază de lapte. Nu e o treabă foarte complicată. Trebuie doar să apeși butonul de start atunci când aparatul va afișa în colțul din dreapta al ecranului un mic jet de apă. Apropo de lapte, eu am ales varianta aceasta de espressor cu furtun detașabil pentru îmi este mult mai ușor să îl curăț după fiecare cafeluță. În ceea ce privește zațul, există un recipient pe lateral care trebuie golit de fiecare dată când îți indică aparatul. Ți-am zis, e foarte intuitiv! De altfel, dacă uiți să adaugi apă, acesta te va atenționa. Boabele se adaugă prin partea de sus, la fel și apa. Am observat că foarte multe persoane sunt interesate și de consumul de energie. Sincer, eu nu am observat modificări în facturile lunare, ceea ce mă face să cred că e destul de prietenos cu bugetul familiei Spiridon.


În loc de concluzie, trebuie neapărat să-ți mărturisesc că espressorul de la Krups îmi face diminețile mult mai frumoase, indiferent de sezon.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *